کل یوم عاشورا/ به مناسبت پایان ماه محرم
پیوند: http://186.womenhc.com/?p=9225&more=1&c=1&tb=1&pb=1
همهی زمانها عاشورا و همهی مکانها کربلاست و ما باید نقش حسینی خودمان را پشت سر اباعبدالله الحسین عليهالسّلام ایفا کنیم. در همین زیارت عاشورا گفتیم ما دو بار از خدا میخواهیم: ثبت لی قدم صدق عندک مع الحسین.
هم در سجده میخواهیم، هم در حین زیارت که خدایا ما را در راه امام حسین عليهالسّلام ثابتقدم بدار پس باید در عاشورای زمان و کربلای زمین خودمان پشت سر اباعبدالله الحسین عليهالسّلام حرکت کنیم باید حسین عاشورای زمان و کربلای زمین خودمان باشیم.
هر کسی در زمین شخصی خودش در چنین موقعیتی قرار دارد و دیدید در صحنهی روز عاشورا هم سه گروه بیشتر وجود نداشتند: یک گروه عمر سعد و لشکر عمر سعدند، اینها دنیاطلبند، اینها پلیدترین و جنایتکارترین بشر تاریخ خلقتند.
یک گروه هم اباعبدالله الحسین عليهالسّلام و اصحاب بزرگوارشان هستند، اینها هم اولیاء اللهاند. سمبل همهی فضیلتها و کرامتها.
سوم کسانی که وقتی اباعبدالله الحسین عليهالسّلام مکّه را ترک کرد، آنها مُحرم شدند و رفتند دور کعبه بگردند وقتی پیکر مطهّر اباعبدالله الحسین عليهالسّلام در صحنهی کربلا قطعه قطعه میشد، آنها مشغول ذکر و عبادت خودشان بودند، مشغول تقدّس و زهد جاهلانهی خودشان بودند.
پس سه گروه در همین عاشورای زمان ما هم وجود دارد. یک راه، راه امام حسین است. با همهی فضیلتها، شجاعتها، شهامتها، ایثارها، صبرها و بزرگواریها.
راه دوم، هم راه عمر سعد است با همهی پستیها. راه سوم هم راه آدمهای بزدل است، راه آدمهای جاهل است، آنهایی که کنج خلوتهای خانقاهها و محافل صوفیانه را انتخاب کردند برای اینکه از ایفای رسالتهای الهی خودشان بگریزند. آنهايی كه نقش حسینی خودشان را ترک کردند و پناه بردند به کنج خانقاهی و مشغول سماع درویشی و لذتهای نفسانی و شخصی خودشان هستند. پس ما باید خوب دقّت کنیم.
نه راه دنیاطلبان را باید برویم، نه راه کسانی که به ظاهر دنیا گریزند امّا فی الواقع آنها از حسین گریختهاند، به خلوت خانقاه و جلسات و محافل عارفانه و صوفیانهی منحرف خوشان پناه بردند. در صحنهی عاشورا امام حسین عليهالسّلام مگر غیر از این است که هفتاد دو یار دارد، هرکدام ما در صحنهی جهاد باطنی خودمان، چون یک جهاد اصغر داریم، جهاد بیرونی است. یک جهاد اکبر داریم، جهاد درونی و باطنی است، یک جهاد اعظم هم داریم. این جهاد اصغر و جهاد اکبر را همه میدانند، جهاد اصغر، جنگ با دشمنان خداست در بیرون، جهاد اکبر جنگ با جنود شیطان است در درون، با جنود جهل است در درون. در این جهاد و نهضت حسینی که هر کسی باید در درون خودش برپا کند، آن هفتاد دو لشکر چه کسانی هستند؟
آنها هفتاد و دو خصلت شایستهای است که یک مؤمن دارد، در حدیث جنود عقل و جهل در کافی امام صادق عليهالسّلام فرمود: عقل هفتاد و دو لشکر دارد، جهل هم هفتاد و دو لشکر دارد. اینها در وجود انسان با هم میجنگند. در واقع این هفتاد دو تن یاران مؤمن در صحنهی جهاد اکبر همان خصلتهای نیکوی او هستند که آنها را یکی یکی به میدان میفرستد و در جهاد اکبر حرکت حسینی خودش را با این یاران، یعنی با این خصائل نیکویی که در باطنش دارد، ایفا میکند.
یکی یکی اینها را خرج میکند و به میدان میفرستد و آنها را در راه خدا خرج میکند.
انشاءالله خدا توفیق بدهد که برای این جهاد اکبر و جهاد درونی هم ما لشکریان خودمان را تجهیز کنیم یعنی آن خصائل نیکو را و آن هفتاد و دو لشکر عقل را در خودمان جمع کنیم تا بتوانیم نقش شایستهی خودمان را ایفا کنیم.*
* بخشی از سخنرانی استاد مهدی طيّب در جلسهی اهل ولاء
به کوشش مهتاب ابیان